Račianske vinohrady sú situované v azda najznámejšom vinohradníckom regióne Slovenska. Rozprestierajú sa na južných svahoch Malých Karpát v nadmorskej výške 150 – 300 m n.m.

Spoločnosť Villa Vino Rača a.s., je pokračovateľom bohatej tradície v tejto oblasti, ktorá je od nepamäti spätá s vinohradníctvom a s výrobou kvalitných vín. Ťažiskom produkcie spoločnosti, ktorá sa rozsahom výroby zaraďuje medzi stredné vinárske firmy, sú akostné odrodové biele a červené vína a podľa podmienok a kvality konkrétneho ročníka aj vína s prívlastkom.

V súčasnosti spoločnosť Villa Vino Rača a.s., hospodári na 27 hektároch vinohradov. Vo výrobnom procese v celom rozsahu využíva modernú technológiu riadeného kvasenia (odkaľovanie muštov a následné prekvášanie muštov čistými kultúrami kvasiniek pri teplote max. 20 st. C). V prípade dokonale vyzretého hrozna, zbieraného do malých prepraviek, ako jediná na Slovensku používa preberací stôl, kde sa obrané hrozno ešte raz kontroluje a v prípade potreby sa zbavuje narušených bobúľ tak, aby bola zabezpečená dokonalá kvalita konečného produktu. Výsledkom dôsledne dodržiavaných technologických postupov sú maximálne vyvážené vína, ktoré majú nielen čistú vôňu s výrazným odrodovým charakterom, ale i sviežu a lahodnú chuť. Vďaka týmto atribútom je račianske víno obľúbené aj medzi najnáročnejšími konzumentmi a milovníkmi tohto nápoja kráľov.

Dosahované úspechy spoločnosti sú výsledkom ideálnej kombinácie troch faktorov – dodržania tradičnej kvality vín na trhu, správne zvolenej a aplikovanej marketingovej stratégie a prezieravej obchodnej politiky spoločnosti. Villa Vino Rača a.s., sa ako prvý slovenský producent vína môže pochváliť získaním ocenenia Značky kvality, ktorú jej v rámci Národného programu podpory domácich poľnohospodárskych výrobkov a potravín udelilo Ministerstvo pôdohospodárstva SR na produkty Račianska frankovka a Veltlínske zelené, ktoré spĺňajú najprísnejšie požiadavky Európskej únie.